Pàgines

26/10/12

D'herbicides i 'cantamúsicos'

Article publicat a la secció "A corre-cuita" d'EL 9 NOU del 19-10-2012:

"Divendres, 12. Dedico el dia de la no-festa de la Hispanitat a repassar, entre altres informacions, les del ple de Mataró. S’hi va aprovar una moció d’ICV i la CUP segons la qual, “davant les noves evidències de la perillositat” de l’herbicida Glifosat, “ara cal aplicar el principi de precaució per prevenir danys i protegir la salut dels ciutadans”. El Glifosat és un herbicida legal, però per davant de tot l’Ajuntament de Mataró “té la responsabilitat i compromís de promoure i protegir la salut”, i per això deixarà d’aplicar-lo a jardins i parcs infantils. Ho fa perquè, segons la moció, “recentment hi ha evidències provades científicament d’alteracions greus en la salut de la població exposada a l’herbicida Glifosat”. A Vic el tema ja el va treure la CUP al ple de juliol, a proposta de l’entitat Som lo que Sembrem. Aquell dia, el regidor de Serveis, Antoni Serrat, sempre benintencionat, va definir així el Glifosat: “No és més que una sal amònica que s’utilitza per matar les males herbes”. I cap perill, cap ni un. Voldria pensar que Serrat té raó i que el principi de precaució aplicat per l’Ajuntament de Mataró en aquest cas és un excés de prudència. Però, i si ens ho tornéssim a mirar, Serrat?

Dilluns, 15. Emotiu homenatge unitari a Companys a Vic. Ara que ja tots els partits de tradició democràtica reconeixen la figura de Companys, a què esperem a fer-ho amb la de l’alcalde republicà de Vic Marià Serra i Badell? S’hi atreviran? No.

Dimecres, 17. Em topo enganxat en més d’un element del mobiliari urbà de Vic un llampant anunci de l’actuació d’El Mundo Mágico de Los Cantamúsicos el “domingo 21” a... l’Ateneu La Central de Vic! Hi cantaran “canciones de ayer, hoy y siempre”. Serà que el ministre Wert pensa començar a “espanyolitzar” els nens catalans pels de Vic? I a La Central, aquell pol de catalanitat!"