Pàgines

14/3/14

L'Espai pels Somnis



Article publicat a la secció "A corre-cuita" d'EL 9 NOU del 14-3-2014:

"Tres. Els tres verbs del mestre pastisser i economista Joan Manel Busqueta al 'Retrats' d’en Barberà d’aquest dimecres: Criticar, Resistir i Construir. Tres verbs per conjugar, amb l’entusiasme que ell hi posa, tant explicant la recepta per fer croissants com per sortir, fugir i escapar del capitalisme. Els que us vau perdre el programa, ni que fos per haver caigut en la temptació del Barça, us recomano recuperar-lo a 'TV3 a la carta'. I si us quedeu amb ganes de més, aquest divendres comença a Vic un curs del Seminari d’Economia Crítica Taifa dels Busqueta i companyia. No ens el perdrem, tampoc.

Dues. Les dues bones notícies que vénen del front judicial. Una de fa dies, però que encara celebrem, la sentència que tomba la condemna a l’Albano i la Marta de la revista 'Cafè amb Llet', pels vídeos sobre la corrupció a la sanitat catalana. Pel camí, arran de la condemna, en van néixer més vídeos, més investigacions i un gran llibre. Allò de si no vols caldo, dues tasses, se’ls pot aplicar a la perfecció als 'figures' que els van denunciar. I l’altra, d’aquesta setmana, l’arxivament de la causa contra L’Espai pels Somnis. Un espai social ocupat en un edifici d’Igualada propietat del bisbat de Vic. El jutjat reconeix que el bisbat tenia abandonat l’edifici i assenyala, recollint jurisprudència superior, que “hauran de quedar exclosos de la protecció penal els immobles que no estiguin en condicions de ser habitats” i que el dret a la propietat no és il·limitat i està acotat per l’ús social que se’n faci. I ara, fa temps, l’edifici és un casal. I no de l’Església, sinó de les entitats que n’han fet casa seva. Si és que hi ha cases d’algú, que diria el poeta.

Un. El país que jo vull. I l’amic Steve, protagonista del primer vídeo de la campanya “Un país normal”, d’Òmnium d’Osona. Jo, com ell, no vull un país normal, vull un país excepcional. Som-hi, doncs? Criticar el poder, resistir pels nostres drets, transformar, construir una societat millor. L’Espai pels Somnis."